•  
  •  
  •  

 

 

                  УЧИЛИЩЕ В ДРУГИ УСЛОВИЯ ЧРЕЗ ПРОГРАМА

„ЕРАЗЪМ+“!

Приключи ученическата мобилност в Будапеща, Унгарияуникална възможност в живота на нашите момичета и момчета да се подготвят за бъдеща професионална заетост, да бъдат по-адаптивни към динамичните промени на нашето съвремие, да разширяват мирогледа си и да обогатяват житейския си опит в условия на интеркултурна среда.

В периода от 25.06.2022 г. до 08.07.2022 г. групата от 16 ученици от ПТГСимеон Великипроведе практическо обучение в реална работна среда по проект 2020-1-BG01-KA102-078183 „Учене чрез работа - предизвикателство в професионалното обучение”, финансиран по ПрограмаЕразъм +“, КД1, секторПрофесионално образование и обучение”. Практиката на учениците се осъществи по работни програми, предварително съгласувани от гимназията и унгарските партньорски организации 1CEBA, Offisys Kft. и BKV.

Обучението чрез ПрограмаЕразъм+“ предложи на участниците богата палитра от дейности на работните места и възможности за развитие. Учениците от спец. „Икономическа информатикаработиха в Българския културен институт в Будапеща, а от спец. „Пътно-строителна техника“ – в Portum Lines Kft. Бъдещите млади специалисти са посрещнати сърдечно от своите ментори и ориентирани в европейската бизнес среда. Всеки работен ден на учениците и всяко предизвикателство по време на престоя в Будапеща се оказват поредния урок за тях, но в краязадачите са изпълнени и оценката е висока. Раздялата е вълнуваща, изпълнена с удовлетворение и натрупан ценен опит.

Учениците са впечатлени от организацията на работните места, от толерантното отношение, от безусловната готовност на персонала да споделя знания. Приключение, което дълго време няма да се забрави, защото ученето чрезЕразъм+“ е училище в други условия, изпълнено с много емоции и разнообразни преживявания, училище за живота!

Координаторът на проектаРадка Борисова, получи отлични референции от менторите за усърдието на нашите ученици по време на практиката. „Показателно за представянето на участниците е допълнителното възнаграждение от 5000 HUF на всеки един ученик, дадени на добра воля от работодателя“ – сподели придружаващият учител инж. Мирослав Делчев.

В свободното си време, опознавайки унгарската култура, архитектурата, забележителностите и динамичния живот на големия европейски град, групата се потопи в очарованието на Будапещаперлата на Дунав.

Сигурни сме, че цялостният ефект от проведената международна практика ще повлияе градивно на ученическата общност, както и ще повиши интереса на местните фирми за сътрудничество с цел обучение и трудова заетост на завършващите млади специалисти от нашата гимназия.

Уважаеми ученици,

Не се страхувайте да предизвиквате себе си и да търсите нови възможности! Питайте, опитвайте, учете се всеки ден! Учебният процес не приключва с края на учебната годиначовек се учи цял живот. Бъдете здрави и весела ваканция!

  

                                                                       

                                                                                

 

 

                            

Календар

 

Контакти