•  
  •  
  •  

 

 

Тази година 24 май беше изключително емоционален празник за нашата гимназия. Това е денят, в който прекланяме глави пред святото дело на първоучителите Кирил и Методий. Ден, в който честваме своята образованост и културна независимост. Но този ден ще остане незабравим за всички нас, защото за носител на Общинската награда „Златен век”, която се връчва за особен принос в областта на науката, просветата, културата и спорта в Община Велики Преслав, бе удостоен колективът на нашата гимназия - Професионална техническа гимназия „Симеон Велики” - гр. Велики Преслав. Тази награда е заслужено признание за упорития ни и всеотдаен труд, за нестихващия ентусиазъм, за многобройните спечелени проекти през последните няколко години, за издигането престижа на ПТГ „Симеон Велики“ като институция.

 

 

 

 

Със заповед на кмета на Община Велики Преслав с почетен знак на града и с почетна грамота за най-добър педагог за 2023 г. бе удостоена г-жа Николинка Илиева – ЗДУД в гимназията ни. Г-жа Илиева е доказателство за това, че когато човек има желание за работа, когато си поставя непрекъснато високи цели и работи самоотвержено, то успехът е неизбежен. Признанието е за цялостен принос за развитието и просперитета на Професионална техническа гимназия „ Симеон Велики“, за всеотдайността и професионализма в системата на училищното образование.
За огромно удовлетворение на педагогическата общност по стъпките на своите успешни преподаватели вървят и учениците на ПТГ „Симеон Велики“. Носители на Общинската награда „Отличник на випуск 2018 – 2023 г.” станаха Дебора С. Димитрова и Елиф А. Ниязиева. Момичетата получиха почетен знак на града и почетна грамота, връчени от г-жа Нина Асенова – зам.-кмет на Община Велики Преслав.
Да са ни честити наградите!

Календар

 

Контакти