•  
  •  
  •  

 

 

„Симеоновци“ отново по пътя на образователните предизвикателства

Екип от учители и ученици от ПТГ „Симеон Велики“ участва в мобилност по НП „Иновации в действие“ в Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ - гр. Благоевград, заедно с още две училища–партньори – от Плевен и от Гоце Делчев. ПТГ „Симеон Велики“ бе презентирана от усмихнатите и самоуверени момичета - Моника и Дарина, които получиха заслужените аплодисменти на присъстващите. Предизвикаха интереса на всички с лекотата, с която представиха своето училище, с обичта, с усмивките, изразяващи знания, увереност и самочувствие. Елегантността на нашите четири момичета, тяхната непринуденост не можеха да останат незабелязани. Блясъкът в очите им, чаровните усмивки, зад които се беше настанила комфортно Тя – любовта към нашето училище. Горди сме с вас, мили момичета! Представихте достойно ПТГ „Симеон Велики“ и своя град.

Домакините ни направиха свидетели на два интердисциплинарни урока. Първият - комбиниран урок по латински език и анатомия и физиология на тема „Рентгенография и лечение в денталната практика“, а вторият съчетаваше елементи от география и икономика и готварство. Още помним аромата на вкусната добърска боб чорба със сушени манатарки и на прясно изпечения хляб, майсторски омесен от десетокласниците!

През втория ден бяхме участници в Регионалния образователен форум „Иновацията започва с теб“, чиято цел беше да даде трибуна за обмен на добри практики на иновативни училища от областите Благоевград, Перник, Кюстендил, София град и София област.

Преди отпътуването за гр. Велики Преслав ръководството на ПТГ „Симеон Велики“ изненада приятно учениците и колегите си, като им връчи грамоти за участие във форума, подписани от г-н Ивайло Златанов – началник на РУО Благоевград.

Благодарим сърдечно на нашите домакини – Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“, гр. Благоевград, и на директора на иновативната гимназия – Димитрина Иванова, за топлото посрещане, за приятните емоции, за вълнуващите моменти заедно!

Календар

 

Контакти